motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Masa rumowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Masa o smaku rumowym jest rewelacyjna do ciast tortowych

Masa rumowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Masa rumowa

 

  • 25 dkg masła
  • 1 budyń waniliowy
  • 1 cappuccino rumowe
  • 1/2 szkl cukru
  • 1 żółtko
  • 1 kieliszek rumu

 

Sposób przygotowania:

Masa rumowa
Budyń gotujemy w/g przepisu, odstawiamy i chłodzimy. Cukier mielimy na cukier puder. Miękkie masło ucieramy razem z cukrem pudrem. Następnie dodajemy żółtko. Dalej ucierając dodajemy zimny budyń i cappuccino. A na końcu po troszku rumu. W taki sposób przygotowaną masę możemy wykorzystać do ciasta tortowego, albo tortu.
Masa rumowa
Masło ucieramy z pudrem, dodajemy żółtko, budyń
Masa rumowa
Dalej ucierając dodajemy cappuccino i rum