LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Masa waniliowo kamiakowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Masa do ciast waniliowo-kaimakowo

Masa waniliowo kamiakowa

Składniki:

Masa waniliowo kamiakowa

 

  • 1 szklanka mleka
  • 10 łyżek cukru
  • 6 dag margaryny
  • 1 op. cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Masa waniliowo kamiakowa
Do dużego garnka wlewamy mleko z cukrem i gotujemy na dużym ogniu i bez przerwy mieszamy ,aż do momentu gdy masa bardzo dobrze zgęstnieje to odstawiamy z ognia i schłodzimy .jak będzie już ochłodzona to polewamy tłuszczem i mieszamy aż będzie jednolita masa . Gotową masę możemy polewać ciasta jak mazurki torty itp.