marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Masa z orzechów włoskich lub laskowych.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Orzechy przepuścić przez maszynkę,dodać cukier,wanilię,śmietan- -kę i utrzeć starannie.Orzechy można przedtem zrumienić.Masę używać do tortu

Masa z orzechów włoskich lub laskowych.

Składniki:

Masa z orzechów włoskich lub laskowych.

 

  • 25 dkg.orzechów,
  • 25 dkg.cukru pudru,
  • 1/8 l.śmietanki,
  • wanilia.

Sposób przygotowania:

Masa z orzechów włoskich lub laskowych.
Orzechy przepuścić przez maszynkę,dodać cukier,wanilię i śmietankę.Starannie utrzeć.Masę tę można przyrządzić ze zrumienionych orzechów i używać do tortów lub placków przekładanych.