Sposób przygotowania:
Ciasto jaglane z orzechami laskowymiPrzygotowanie kaszy:
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu i studzimy.
Przygotowanie składników:
Masło roztapiamy i lekko studzimy. Jajka wbijamy do miski, dodajemy pozostałe składniki oraz roztopione masło.
Blendowanie:
Następnie za pomocą blendera ręcznego miksujemy na jednolitą masę.
Z orzechami:
Wsypujemy orzechy i dokładnie mieszamy.
Do pieczenia:
Tak wykonane ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach około 21 cm x 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczenie:
Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 45-50 minut. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Studzimy w blaszce.
Podanie i rady:
Gotowe kroimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Ciasto można pokroić na około 20 porcji.
Blaszka o wymiarach około 21 cm x 25 cm.
Można dodać więcej cukru.