Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Masa z ziemniaków i twarogu do pierogów

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

oryginalna masa do pierogów

Masa z  ziemniaków i twarogu do pierogów

Składniki:

Masa z ziemniaków i twarogu do pierogów

 

Sposób przygotowania:

Masa z ziemniaków i twarogu do pierogów
Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie, kiedy przestygną to obieramy je ze skórki i mielimy w prasce lub maszynce do mięsa, ser biały również mielimy. Na odrobine oleju podmsażamy cebulę pokrojoną w drobną kostkę, którą następnie dodajemy do sera i ziemniaków, wbijamy 1 jajko, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Farsz nakładamy do pierogów