marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Masa żółtkowa z czekoladkami z brandy.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Cukierki wyjąć,wrzucić do miseczki.Pokroić i rozgnieść.Żółtka utrzeć na parze z cukrem i masłem,dodać resztę składników.Wystudzić.Chłodzić.

Masa żółtkowa z czekoladkami z brandy.

Składniki:

Masa żółtkowa z czekoladkami z brandy.

 

  • 30 dag. czekoladek z brandy,
  • 4 żółtka,
  • 1 jajko,
  • 1 szklanka cukru,
  • 100 g.masła,
  • sok z 1 cytryny,
  • 1/2 l.wody.

Sposób przygotowania:

Masa żółtkowa z czekoladkami z brandy.
Cukierki wypakować i odważyć na wadze kuchennej część z tego.
Potem pokroić i zmiażdżyć w garnuszku na miazgę.Żółtka oddzielić od białek,a jedno jajo dodać w całości do miski i ucierać
na parze z cukrem i masłem do białości.Skropić sokiem z jednej cytryny bez pestek,a na koniec dodać miazgę z pralinek z brandy.
Wymieszać,zestawić i ostudzić.Wstawić naczynie z masą do lodówki na pół godziny.Potem wyjąć i przekładać masą krążki
biszkoptowe lub inne ciasta.