WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Masełko czosnkowo - ziołowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Domowej roboty masełko czosnkowo - ziołowe. Idealne do pieczywa, kanapek, grzanek itp. Wyraziste w smaku, zdrowe i pyszne.

Masełko czosnkowo - ziołowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Masełko czosnkowo - ziołowe

 

Sposób przygotowania:

Masełko czosnkowo - ziołowe

ETAP 1:

Masło wyjąć wcześniej z lodówki aby było miękkie. Miękkie masło przełożyć do miseczki lub kupka. Ząbek czosnku obrać z łupin i przecisnąć przez praskę bezpośrednio do naczynia z masłem. Dodać sól do smaku oraz pieprz czarny świeżo mielony.

Na koniec dodać zioła prowansalskie roztarte w palcach. Wszystko dokładnie wymieszać łyżeczką aby składniki się dobrze ze sobą połączyły.

Gotowe masełko przełożyć do kokilki i przechowywać w lodówce pod przykryciem.

Masełko czosnkowo - ziołowe
Zioła prowansalskie dodane do masła z przyprawami
Masełko czosnkowo - ziołowe
Sól i pieprz świeżo mieony dodany do masła
Masełko czosnkowo - ziołowe
Ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę dodany do masła
Masełko czosnkowo - ziołowe
Miękkie masło umieszczamy w kubku lub miseczce