Sposób przygotowania:
Smażone pieczarki w zalewie octowejPieczarki
![Smażone pieczarki w zalewie octowej Smażone pieczarki w zalewie octowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/smazone-pieczarki-w-zalewie-octowej-588295.jpg)
Pieczarki dokładnie oczyszczamy, panierujemy w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem oraz tartej bułce. Smażymy na rumiano na gorącym oleju.
Zalewa
![Smażone pieczarki w zalewie octowej Smażone pieczarki w zalewie octowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/smazone-pieczarki-w-zalewie-octowej-588296.jpg)
Do garnka wlewamy wodę i ocet. Dodajemy koncentrat pomidorowy, sól, cukier i przyprawy. Wszystko razem zagotowujemy.
Warzywa
![Smażone pieczarki w zalewie octowej Smażone pieczarki w zalewie octowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/smazone-pieczarki-w-zalewie-octowej-588297.jpg)
Cebulę i marchew obieramy. Marchew ścierały na grubej tarce, cebulę drobno kroimy i wrzucamy do zalewy. Gotujemy razem, aż lekko zmiękną.
Układanie
![Smażone pieczarki w zalewie octowej Smażone pieczarki w zalewie octowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/smazone-pieczarki-w-zalewie-octowej-588298.jpg)
W naczyniu układamy usmażone pieczarki i zalewamy zalewą razem w warzywami. Studzimy i pod przykryciem trzymamy w lodowce. Najlepsze są przynajmniej po 24 godzinach.