Sposób przygotowania:
Grzanki z pieczarkami
Pieczarki oczyścić, opłukać i odsączyć, następnie pokroić w plastry dodać obraną pokrojoną w większą kostkę cebulę dodać 2 łyżki margaryny i dusić do miękkości. Gdy pieczarki miękkie dodać śmietanę wymieszaną z mąką, zagotować zaciągnąć jajkiem. Całość doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.
Bułkę pokroić w trochę grubsze kromki, każdą posmarować z obydwu stron pozostałą margaryną, ułożyć na blasze i zapiec. Następnie na każdej ułożyć porcje masy pieczarkowej kawałek plasterka sera żółtego.
Włożyć do dobrze nagrzanego piekarnika i zapiekać około 15 minut. Gotowe grzanki obficie posypać posiekana natką pietruszki.
Smacznego.
Bułkę pokroić w trochę grubsze kromki, każdą posmarować z obydwu stron pozostałą margaryną, ułożyć na blasze i zapiec. Następnie na każdej ułożyć porcje masy pieczarkowej kawałek plasterka sera żółtego.
Włożyć do dobrze nagrzanego piekarnika i zapiekać około 15 minut. Gotowe grzanki obficie posypać posiekana natką pietruszki.
Smacznego.