wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Masełko jajeczne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dla mniejszych dzieci polecam masełko jajeczne.

Masełko jajeczne

Składniki:

Masełko jajeczne

 

Sposób przygotowania:

Masełko jajeczne
Jajka gotujemy na twardo, po obraniu obieramy ze skorupek. Wyjmujemy żółtka. Białka siekamy nożem na bardzo drobno. Masło wyjmujemy wcześniej z lodówki, by miało temperaturę pokojową. Łączymy je z żółtkiem, ucieramy tak długo, aż się ze sobą połączą, następnie przyprawiamy do smaku wg własnego uznania. Na koniec dodajemy posiekane białko. Mieszamy. Możemy posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego.

Tagi:

jajko jajka