caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Masełko koperkowo-cytrynowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Lubię takie koperkowo-cytrynowe połączenia

Masełko koperkowo-cytrynowe

Składniki:

Masełko koperkowo-cytrynowe

 

  • masło 250 g
  • koperek -posiekany 1/2 szklanki
  • skórka otarta z cytryny 1 łyżeczka

 

Sposób przygotowania:

Masełko koperkowo-cytrynowe
Masło ogrzać do temperatury pokojowej i rozetrzeć dokładnie z koperkiem i skórka cytrynową. Przed podaniem proponuje nałożyc je do ozdobnych foremek do lodu i schłodzic. Otrzymamy porcje o ciekawych kształtach. Takie masło świetnie smakuje z pieczywem. Może tez służyć jako dodatek do pieczenia ryb lub kurczaka jako przyprawa.