SUPERPRZEPIS

Masełko rzeżuchowe

  • 2
  • jaNina
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5
Masełko rzeżuchowe

Masełko przygotowane na świąteczny stół.

Składniki:

Masełko rzeżuchowe

 

  • 100 g masła 82%
  • 3 łyżki posiekanej rzeżuchy
  • 1 płaska łyżeczka spiruliny (niekoniecznie)
  • sól i biały pieprz do smaku
  • 3 łyżki oliwy Extra V.
  • rzeżucha do dekoracji

 

 

Sposób przygotowania:

Masełko rzeżuchowe
Miękkie masło wkładamy do miseczki, miksujemy je z oliwą. Dodajemy posiekaną drobno rzeżuchę - mieszamy. Doprawiamy masełko solą i pieprzem do smaku. Formujemy z masełka kopczyk, dekorujemy je rzeżuchą. Podajemy jako dodatek do pieczywa lub ziemniaków ugotowanych w łupinach.