BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1346]

Masełko z łososiem i natką pietruszki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dzisiaj serwuję smakowite masełko z łososiem i natką pietruszki. Masełko może być stosowane jako smarowanie, ale równie dobrze jako pyszna pasta do chleba. Masełko to powstało dzięki temu że zostały mi brzuszki łososiowe i właśnie je wykorzystałam.

Masełko z łososiem i natką pietruszki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Masełko z łososiem i natką pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Masełko z łososiem i natką pietruszki
Miękkie prawdziwe masło włożyć do miski. Dodać obrane ze skóry i ości, a następnie drobno pokrojone brzuszki łososiowe. Doprawić do smaku solą morską i białym pieprzem oraz sokiem z cytryny dla podkręcenia smaku.

Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki lub posiekany koperek. Wszystko razem dokładnie wymieszać.

Kromki chleba smarować przygotowanym masełkiem.

Można na górę ułożyć kawałki łososia.
Masełko z łososiem i natką pietruszki
Brzuszki łososiowe obieramy i drobno kroimy
Masełko z łososiem i natką pietruszki
Miękkie masło wkładamy do miski,dodajemy łososia ,przyprawiamy do smaku
Masełko z łososiem i natką pietruszki
Dodajemy opłukaną ,osuszoną i posiekaną natkę pietruszki
Masełko z łososiem i natką pietruszki
Kromki chleba posmarować masełkiem i podawać domownikom