Sio-Smutki

Sio-Smutki

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 105]

Masełko ziołowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

To wspaniały dodatek do zup, sosów, grillowanego lub smażonego smażonego mięsa. Oraz do chleba rzecz jasna :)

Masełko ziołowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Masełko ziołowe

 

  • Składniki:
  • 200 g. świeżego, miękkiego masła
  • świeże zioła: tymianek, oregano, bazylia, lubczyk
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Masełko ziołowe
Przygotowanie: Wszystkie zioła drobniutko siekam, czosnek przeciskam przez praskę - dodaję wszystko do miękkiego masła razem ze szczyptą soli. Ucieram dokładnie do połączenia się składników. Masło dzielę na małe części (np. po łyżeczce), przechowuję do kilku dni w zamkniętym pojemniku lub zamrażam. Przepis autorski.
Masełko ziołowe
Do przygotowania wystarczy tylko kilka składników

Tagi:

zioła