Sposób przygotowania:
Maślaczki w zalewie - domowa spiżarnia
Maślaki oczyszczamy z trawy, igieł. Następnie płuczemy je w lekko osolonej wodzie. Odcinamy kapelusze ściągamy z nich skórkę. Kroimy kapelusze i nogi w mniejsze kawałki.
Cebule kroimy w piórka. Gotujemy zalewę z podanych składników. Kiedy zalewa zaczyna wrzeć dodajemy do niej cebulę. Gotujemy ok 5 min. Dodajemy pokrojone grzyby. Gotujemy ok 5 min.
Wkładamy gorące grzyby z zalewa do słoików, zakręcamy.
Cebule kroimy w piórka. Gotujemy zalewę z podanych składników. Kiedy zalewa zaczyna wrzeć dodajemy do niej cebulę. Gotujemy ok 5 min. Dodajemy pokrojone grzyby. Gotujemy ok 5 min.
Wkładamy gorące grzyby z zalewa do słoików, zakręcamy.