iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Maślaczki w zalewie - domowa spiżarnia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Do mojej zimowej spiżarni dołączyły maślaki w zalewie octowej. Piękny kolorek, smaczne grzybki w lekkie w sam raz zalewie.

Maślaczki w zalewie - domowa spiżarnia

Składniki:

Maślaczki w zalewie - domowa spiżarnia

 

Sposób przygotowania:

Maślaczki w zalewie - domowa spiżarnia
Maślaki oczyszczamy z trawy, igieł. Następnie płuczemy je w lekko osolonej wodzie. Odcinamy kapelusze ściągamy z nich skórkę. Kroimy kapelusze i nogi w mniejsze kawałki.

Cebule kroimy w piórka. Gotujemy zalewę z podanych składników. Kiedy zalewa zaczyna wrzeć dodajemy do niej cebulę. Gotujemy ok 5 min. Dodajemy pokrojone grzyby. Gotujemy ok 5 min.

Wkładamy gorące grzyby z zalewa do słoików, zakręcamy.