Sposób przygotowania:
Maślaki marynowane
Maślaki obgotuj w osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego, żeby grzyby nie ściemniały, gotuj 5- 10 minut w zależności od wielkości grzybów.
Obgotowane grzyby przecedź przez sitko i kilka razy przelej zimną wodą, żeby grzyby były zimne. Składniki zalewy zagotuj.
Grzyby poukładaj do słoików, dość luźno, i zalej gorącą zalewą, do każdego słoika dodaj listek, ziele, pieprz i gorczycę.
Zakręć słoiki i poukładaj do góry dnem.
Obgotowane grzyby przecedź przez sitko i kilka razy przelej zimną wodą, żeby grzyby były zimne. Składniki zalewy zagotuj.
Grzyby poukładaj do słoików, dość luźno, i zalej gorącą zalewą, do każdego słoika dodaj listek, ziele, pieprz i gorczycę.
Zakręć słoiki i poukładaj do góry dnem.