pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Maślana marchewka z indykiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

dietetyczny drób z marchewką

Maślana marchewka z indykiem

Składniki:

Maślana marchewka z indykiem

 

  • 40 dag piersi z indyka,
  • 4 marchewka,
  • masło,
  • mąka,
  • 2 łyżeczki Kucharek - uniwersalna

 

Sposób przygotowania:

Maślana marchewka z indykiem
Marchewkę kroimy w pół talarki, pierś indyka na pół, zalewamy wodą dodajemy Kucharka i gotujemy na małym ogniu. Gdy indyk będzie miękki wyjmujemy go i dzielimy za pomocą widelca na mniejsze kawałki. Dodajemy z powrotem do marchewki, dodajemy masło i gotujemy dalej do miękkości marchewki. Na koniec zagęszczamy mąką. Gotowe do jedzenia.