Sposób przygotowania:
Cytrynowy sernik z sosem wiśniowym i herbatnikami
Do misy miksera wkładamy ser. Zaczynamy miksowanie, stopniowo dosypujemy cukier oraz cukier waniliowy. Wbijamy jajka. Cały czas miksując wsypujemy budyń oraz mąkę ziemniaczaną. Na końcu wlewamy wyciśnięty z cytryny sok oraz startą skórkę cytrynową.
Gotową masę przelewamy do tortownicy. Całą foremkę po zewnętrznej stronie owijamy folia aluminiową. Tortownicę wkładamy do większego naczynia. Do połowy wlewamy wrzątek.
Wstawiamy do nagrzanego do 160*C piekarnika na 65 minut. Pieczemy na funkcji ,,Góra-dół”.
Po upieczeniu wyjmujemy foremkę z wody, odwijamy folię. Studzimy.
Po wystudzeniu wierzch oblewamy sosem wiśniowym i obsypujemy pokruszonymi maślanymi herbatnikami.
Gotową masę przelewamy do tortownicy. Całą foremkę po zewnętrznej stronie owijamy folia aluminiową. Tortownicę wkładamy do większego naczynia. Do połowy wlewamy wrzątek.
Wstawiamy do nagrzanego do 160*C piekarnika na 65 minut. Pieczemy na funkcji ,,Góra-dół”.
Po upieczeniu wyjmujemy foremkę z wody, odwijamy folię. Studzimy.
Po wystudzeniu wierzch oblewamy sosem wiśniowym i obsypujemy pokruszonymi maślanymi herbatnikami.
SylaUla