Sposób przygotowania:
Ciasto z truskawkamiNa biszkopt
Białka ubić na sztywno z cukrem. Kolejno dodawać po 1 żółtku. Na koniec delikatnie wmieszać mąkę i proszek do pieczenia. Piec w 180 stopniach, około 40 min. Po upieczeniu przestudzić i nasączyć.
Na masę serową jasną:
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl. gorącej wody. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać serek waniliowy i przestudzoną żelatynę. Wszystko delikatnie wymieszać.
Na masę truskawkową:
Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl. gorącej wody. Truskawki zmiksować w blenderze i wymieszać z jogurtem naturalnym. Do masy dokładnie wmieszać przestudzoną żelatynę.
Dodatkowo:
Galaretki rozpuścić według przepisu na opakowaniu.
Przełożenie:
Biszkopt- masa serwa jasna (nakładać zaraz po jej przygotowaniu)- masa truskawkowa- truskawki - galaretka.
Podawać schłodzone. Smacznego :)
Magdalena88
Marika-
Holly