Sposób przygotowania:
Marchewkowy tortKrok 1
Jaka wbiłam do misy o temperaturze pokojowej, dodałam ksylitol ( jak nie macie to może być cukier). Zmiksowałam na puszystą masę.
Mąkę przesiałam z proszkiem do pieczenia, nad ubitymi jajami, dodałam cynamon. Startą marchew dodajemy do ciasta.
Zamieszałam łopatką i dodałam olej i żurawinę.
Krok 2
Ciasto przełożyłam do formy prostokątnej wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam około godziny w 170 stopniach.
Po upieczeniu i wystudzeniu przekroiłam blat na połowę.
Ubiłam śmietanę na sztywno z cukrem pudrem. Dodałam serek mascarpone i dokładnie wymieszałam.
Przełożyłam środek ciasta kremem, wierzch i boki. Udekorowałam przy pomocy rękawa cukierniczego.
Krok 3
Orzeszki włożyłam do woreczka i tłuczkiem je roztłukłam, podprażyłam je na patelni i kiedy ostygły posypałam na wierzchu tort.