Zsa Zsa

Zsa Zsa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 146]

Maślane pieczarki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne pieczarki, które robi się zaledwie kilka minut :)

Maślane pieczarki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Maślane pieczarki

 

 

Sposób przygotowania:

Maślane pieczarki
Oddzielamy kapelusze od nóżek. Kapelusze obieramy, jeżeli są młode myjemy je. Na patelni na małym ogniu rozpuszczamy masło. Następnie kładziemy pieczarki, solimy obie strony i smażymy na złoty kolor. Smacznego!
Maślane pieczarki
Pieczarki smażymy na małym ogniu, gdyż masło łatwo jest spalić.
Maślane pieczarki
Pieczarki delikatnie solimy z każdej strony.