mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Masło czosnkowe 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczne smarowidełko do grillowanego pieczywa:)

Masło czosnkowe 2

Składniki:

Masło czosnkowe 2

 

Sposób przygotowania:

Masło czosnkowe 2
Czosnek obieram, zmiażdżam za pomocą praski. Miękkie masło przekładam do miseczki, dodaję do niego przeciśnięty czosnek. Doprawiam do smaku solą i pieprzem ziołowym. Masę dokładnie rozcieram. Następnie masełko przekładam do miseczki, w której je podam. Masło wkładam z miseczką do lodówki na co najmniej godzinę - najlepiej pod przykryciem aby pozostała zawartość lodówki nie przeszła zapachem czosnku. Masełko wyjmuję pół godziny przed podaniem.