paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Masło o smaku sardynek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

idealny dodatek do pieczywa

Masło o smaku sardynek

Składniki:

Masło o smaku sardynek

 

  • 20 dag masła
  • 1 puszka sardynek
  • 1/3 pęczku natki pietruszki
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Masło o smaku sardynek
Sardynki wyjmujemy z puszki i za pomocą widelca rozdrabniamy na małe kawałki. Natkę pietruszki płuczemy pod bieżącą wodą, następnie otrzepujemy ją z jej nadmiaru. Następnie za pomocą noża siekamy ją bardzo drobno. Miękkie masło ucieramy z sardynkami i natką pietruszki. Następnie do masła dodajmy sok z cytryny i odrobinę pieprzu. Całość ponownie dokładnie ucieramy.