ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Masło śledziowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna pasta do smarowania chleba dla miłośników śledzi.

Masło śledziowe.

Składniki:

Masło śledziowe.

 

 

Sposób przygotowania:

Masło śledziowe.
Masło wyjmujemy z lodówki na kilka godzin przed przygotowywaniem naszej pasty. Śledzie opłukujemy pod wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym, mielimy w maszynce do mięsa. Miękkie masło mieszamy ze śledziami, łącząc wszystkie składniki dokładnie aż powstanie gładka masa. Dodajemy posiekany szczypiorek. Doprawiamy pieprzem. Pastę przechowujemy w lodówce. Podajemy rozsmarowaną na świeżym pieczywie.

Tagi:

śledzie