Sposób przygotowania:
Matiasy w sosie jogurtowo - majonezowym z cebulą
Cebulę dymkę czyścimy i myjemy, wycieramy papierowym ręcznikiem i kroimy. Czerwoną cebulę obieramy z łusek i kroimy na pół, kroimy kilka półplasterków, a resztę w kosteczkę. Matiasy wyjmujemy z opakowania i kroimy na mniejsze kawałki.
Do miseczki wkładamy jogurt, majonez i pieprz oraz sól, mieszamy.
Na talerzu układamy naprzemiennie pokrojone matiasy i przygotowany sos. Dekorujemy pokrojoną cebulą i szczypiorkiem. Odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut, by smaki się przegryzły.
Do miseczki wkładamy jogurt, majonez i pieprz oraz sól, mieszamy.
Na talerzu układamy naprzemiennie pokrojone matiasy i przygotowany sos. Dekorujemy pokrojoną cebulą i szczypiorkiem. Odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut, by smaki się przegryzły.
danielek
kuchenny świat