Sposób przygotowania:
Matiasy w sosie jogurtowo - majonezowym z cebulą
Cebulę dymkę czyścimy i myjemy, wycieramy papierowym ręcznikiem i kroimy. Czerwoną cebulę obieramy z łusek i kroimy na pół, kroimy kilka półplasterków, a resztę w kosteczkę. Matiasy wyjmujemy z opakowania i kroimy na mniejsze kawałki.
Do miseczki wkładamy jogurt, majonez i pieprz oraz sól, mieszamy.
Na talerzu układamy naprzemiennie pokrojone matiasy i przygotowany sos. Dekorujemy pokrojoną cebulą i szczypiorkiem. Odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut, by smaki się przegryzły.
Do miseczki wkładamy jogurt, majonez i pieprz oraz sól, mieszamy.
Na talerzu układamy naprzemiennie pokrojone matiasy i przygotowany sos. Dekorujemy pokrojoną cebulą i szczypiorkiem. Odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut, by smaki się przegryzły.
![Matiasy w sosie jogurtowo - majonezowym z cebulą Matiasy w sosie jogurtowo - majonezowym z cebulą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/matiasy-w-sosie-jogurtowo-majonezowym-z-cebula-589148.jpg)
![Matiasy w sosie jogurtowo - majonezowym z cebulą Matiasy w sosie jogurtowo - majonezowym z cebulą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/matiasy-w-sosie-jogurtowo-majonezowym-z-cebula-589149.jpg)
![Matiasy w sosie jogurtowo - majonezowym z cebulą Matiasy w sosie jogurtowo - majonezowym z cebulą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/matiasy-w-sosie-jogurtowo-majonezowym-z-cebula-589150.jpg)
![Matiasy w sosie jogurtowo - majonezowym z cebulą Matiasy w sosie jogurtowo - majonezowym z cebulą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/matiasy-w-sosie-jogurtowo-majonezowym-z-cebula-589151.jpg)
danielek
kuchenny świat