Sposób przygotowania:
Mazurek cygański
W makutrze utrzeć żółtka z cukrem do białości. Dodać sok
z cytryny oraz otartą skórkę z cytryny. Rodzynki opłukać, osączyć. Daktyle, rodzynki, figi, skórkę pomarańczową i orzechy włoskie drobno pokroić. Z białek ubić pianę na sztywno, dodać żółtka, mąkę i bakalie.
Wszystko dokładnie wymieszać. Na blaszkę wysmarowaną tłuszczem ułożyć wafel i zalać go masą . Piec w temperaturze 200 stopni około 15 minut.s
z cytryny oraz otartą skórkę z cytryny. Rodzynki opłukać, osączyć. Daktyle, rodzynki, figi, skórkę pomarańczową i orzechy włoskie drobno pokroić. Z białek ubić pianę na sztywno, dodać żółtka, mąkę i bakalie.
Wszystko dokładnie wymieszać. Na blaszkę wysmarowaną tłuszczem ułożyć wafel i zalać go masą . Piec w temperaturze 200 stopni około 15 minut.s