Sposób przygotowania:
Mazurek z masą orzechową i czekoladąETAP 1:
![Mazurek z masą orzechową i czekoladą Mazurek z masą orzechową i czekoladą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/mazurek-z-masa-orzechowa-i-czekolada-400604.jpg)
Mąkę przesiać wraz z proszkiem. Dodać surowe żółtka oraz cukry. Zagnieść gładkie ciasto. Ciastem wylepić dno natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy o śr. 22 cm. Nakłuć widelcem. Podpiekać 7 minut w temp. 180 st.
Czekoladę posiekać i rozłożyć na gorącym cieście.
ETAP 2:
![Mazurek z masą orzechową i czekoladą Mazurek z masą orzechową i czekoladą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/mazurek-z-masa-orzechowa-i-czekolada-400605.jpg)
Posypać posiekanymi orzechami włoskimi. Rozsmarować gotową masę orzechową.
ETAP 3:
![Mazurek z masą orzechową i czekoladą Mazurek z masą orzechową i czekoladą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/mazurek-z-masa-orzechowa-i-czekolada-400606.jpg)
Białka ubić na sztywno z dodatkiem cukru. Dodać płatki owsiane, delikatnie wymieszać szpatułką. Pianę rozsmarować na wierzchu ciasta. Piec około 15-20 minut w temp. 180 st. Ostudzić i polukrować.
zbysiowa