Sposób przygotowania:
Rustykalne mazurki z sezamem, bratkami i masą
1. Ciasto:
Zpodanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy je na cztery części. Każdą część wałkujemy formując takie niewielkie mazurki i dowolnych kształtach, mogą być okrągłe lub podłużne. Nie wałkujemy zbyt cienko, bo będą się łamać. Następnie zawijamy do środka brzegi lekko je dociskając.
2. Pieczenie:
Tak wykonane ciasto na mazurki układamy na blaszkach do pieczenia wyłożonych papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 20-25 minut. Upieczone dokładnie studzimy.
3. Dekoracja i podanie:
Wystudzone kruche blaty smarujemy masą krówkową, dekorujemy bratkami. płatkami kokosowymi i czekoladowymi jajkami, które można dowolnie pokroić. Gotowe mazurki podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z tej receptury wychodzi 4 mazurki.
Zpodanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy je na cztery części. Każdą część wałkujemy formując takie niewielkie mazurki i dowolnych kształtach, mogą być okrągłe lub podłużne. Nie wałkujemy zbyt cienko, bo będą się łamać. Następnie zawijamy do środka brzegi lekko je dociskając.
2. Pieczenie:
Tak wykonane ciasto na mazurki układamy na blaszkach do pieczenia wyłożonych papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 20-25 minut. Upieczone dokładnie studzimy.
3. Dekoracja i podanie:
Wystudzone kruche blaty smarujemy masą krówkową, dekorujemy bratkami. płatkami kokosowymi i czekoladowymi jajkami, które można dowolnie pokroić. Gotowe mazurki podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z tej receptury wychodzi 4 mazurki.
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)