Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Mazurek pomarańczowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mazurek, czyli charakterystyczne ciasto Świąt Wielkanocnych, tutaj przedstawiam w wersji z pomarańczami i czekoladą

Mazurek pomarańczowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mazurek pomarańczowy

 

  • 300 g mąki
  • 200 g masła
  • 3 żółtka
  • 100 g cukru
  • 1 cukier wanilinowy

 

 

Sposób przygotowania:

Mazurek pomarańczowy
Z podanych składników zagnieść ciasto, wylepić nim dno blaszki, piec w temperaturze 180 stopni 20 minut.

Pomarańcze i cytryny obrać i pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do garnka, dodać cukier i smażyć 40 minut. Po tym czasie dokładnie zblendować. Odstawić na noc w chłodne miejsce do stężenia.

Pomarańczami wyłożyć na ciasto i polać czekoladą. Udekorować migdałami i rodzynkami.
Mazurek pomarańczowy
Pomarańcze i cytryny obrać i pokroić w drobną kostkę.
Mazurek pomarańczowy
Z podanych składników zagnieść ciasto, wylepić nim dno blaszki, piec w temperaturze 180 stopni 20 minut.
Mazurek pomarańczowy
Pomarańczami wyłożyć na ciasto i polać czekoladą.
Mazurek pomarańczowy
Udekorować migdałami i rodzynkami.