Sposób przygotowania:
Mazurek daktylowy wileński.
Daktyle obrać z pestek,pokroić na cienkie paski.Czekoladę zetrzeć na drobnej tarce,a migdały sparzyć,obrać i zemleć.Ubić pianę,dod-
-ając cukru po trochu.Ubijać dalej na parze,aż masa zgęstnieje.Zdjąć z pary i nadal ubijać,aż masa ostygnie.lekko wymieszać z czekoladą,migdałami.Wyłożyć na blachę na wafel,równo rozsmarować.Upiec w średnio nagrzanym piekarniku.Wyjąć,wyłożyć,ostudzić i polukrować lukrem pomadkowym rumowym lub innym.
-ając cukru po trochu.Ubijać dalej na parze,aż masa zgęstnieje.Zdjąć z pary i nadal ubijać,aż masa ostygnie.lekko wymieszać z czekoladą,migdałami.Wyłożyć na blachę na wafel,równo rozsmarować.Upiec w średnio nagrzanym piekarniku.Wyjąć,wyłożyć,ostudzić i polukrować lukrem pomadkowym rumowym lub innym.