Sposób przygotowania:
Mazurek kajmakowy Eli na majonezowym spodzieprzygotowanie ciasta
Szklanką odmierzyć mąkę i przesiać przez sitko.
przygotowanie ciasta cd
Trzy łyżki cukru pudru przesiać przez sitko.
przygotowanie ciasta cd
Odmierzyć trzy łyżki majonezu.
przygotowanie ciasta cd
Przygotować sto gram zimnego masła
przygotowanie ciasta cd
Wszystkie składniki ciasta włożyć do miksera i wyrobić. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną margaryną formę do tarty i włożyć na 30 minut do zamrażalki. Po wyjęciu ciasto nakłuć widelcem i piec 20 - 25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C góra - dół. Po wyjęciu ciasto ostudzić.
przygotowanie mazurka
Migdały zalać wrzątkiem na 5 minut i odlać. Zalać je zimną wodą i obrać ze skórki. Na zimne ciasto wyłożyć masę krówkową, wyrównać i ozdobić masą kakaową i migdałami. Smacznego!
gusia1000