Sposób przygotowania:
mazurek makowy 3
Przygotowanie:
Mak sparzyć,osączyć,przepuścić 2 razy przez maszynkę do mięsa.Jajka umyć,oddzielić żółtka od białek.Białka ubić z cukrem,dodając po 1 żółtku.Masę jajową wymieszać z makiem,przełożyć do blachy.Piec w temp.180 s.c około 40 minut.Przyrządzić masę cytrynową;
masło utrzeć z cukrem i doprawić sokiem z cytryny.Upieczony i ostudzony mazurek posmarować masą cytrynową.
Mak sparzyć,osączyć,przepuścić 2 razy przez maszynkę do mięsa.Jajka umyć,oddzielić żółtka od białek.Białka ubić z cukrem,dodając po 1 żółtku.Masę jajową wymieszać z makiem,przełożyć do blachy.Piec w temp.180 s.c około 40 minut.Przyrządzić masę cytrynową;
masło utrzeć z cukrem i doprawić sokiem z cytryny.Upieczony i ostudzony mazurek posmarować masą cytrynową.