Sposób przygotowania:
Mazurek -pisanka
Na stół wsypuję mąkę krupczatkę , robię dołek . Dodaję cukier i proszek do pieczenia. Margarynę siekam i dodaje .Żółtka wbijam i zagniatam ciasto. Robie to szybkimi ruchami , zawijam w folię spożywczą i do lodówki na godzinkę. Wałkuje ciasto na około pół centymetra . Kładę szablon i wycinam pisankę. . Widelcem szybki nakłuwam ciasto dosyć gęsto. Piekę 20 minut w 170 stopniach. Otwieram puszkę i wyjmuje łyżką kajmak , smaruje na całej pisance. Nożyczkami tnę pianki na małe kawałeczki i na około pisanki kładę jeden obok drugiego. Kawałek dalej robię następny okrąg pianka i dmuchany chrupek w czekoladzie mlecznej Na środku kładę pokrojone suszone morele. Posypuje posypką kolorowa całą już pisankę i gotowe . Mazurek zrobiony .