Sposób przygotowania:
Mazurek orzechowo migdałowy kwadracik
Na stolnice wsypujemy przesianą mąkę migdały i orzechy . Dodajemy posiekaną margarynę . Dodajemy żółtko i cukier. Siekamy składniki i dodajemy śmietanę. Ciasto trafia do lodówki na godzinę ( lepsze schłodzone). Wałkujemy schłodzone ciasto ( 3/4) i wycinamy kwadraty. Z 1/4 ciasta robimy maleńki kuleczki i na około kwadrata dociskamy oraz przez środek . Pieczemy kwadraty koło 15 minut w 170 stopniach . Ostudzone mazurki dekorujemy . Rozpuszczamy polewę dekoracyjna białą i wlewamy w mazurki . Polewę deserową rozpuszczamy i dekorujemy kuleczki na mazurku . Całość wygląda smacznie i ładnie. Mniejsze mazurki można zapakować w folie dekoracyjną bedzie wyglądać jak mały prezent .
Weronika91
gosiapiotrek23
marietta