Sposób przygotowania:
Mazurek waflowy z białą czekoladą
W gorącej kąpieli wodnej rozpuść białą czekoladę.
Do metalowej miski wbij jajka i zacznij je ubijać, a kiedy lekko zbieleją dodaj do nich cukier i ustaw nad garnkiem z wrzącą wodą. Kiedy jajka zrobią się gęste i złapią wysoką temperaturę zdejmij je z garnka i ubijaj do momentu aż ostygną.
Ciepłe masło rozetrzyj i zacznij do niego dodawać po łyżce masy jajowej i płynnej czekolady, na koniec masę dopraw rumem.
Z wafli wytnij kształt ośmiokąta po czym każdą warstwę wafli smaruj porcją masy. Gotowe ciasto udekoruj wedle uznania.
Do metalowej miski wbij jajka i zacznij je ubijać, a kiedy lekko zbieleją dodaj do nich cukier i ustaw nad garnkiem z wrzącą wodą. Kiedy jajka zrobią się gęste i złapią wysoką temperaturę zdejmij je z garnka i ubijaj do momentu aż ostygną.
Ciepłe masło rozetrzyj i zacznij do niego dodawać po łyżce masy jajowej i płynnej czekolady, na koniec masę dopraw rumem.
Z wafli wytnij kształt ośmiokąta po czym każdą warstwę wafli smaruj porcją masy. Gotowe ciasto udekoruj wedle uznania.
Klaudiusz Kocemba