Książka kucharska Mazurek - najlepsze przepisy

Mazurek to popularny deser podawany w czasie świąt wielkanocnych. Zobacz przepisy kulinarne na smaczne mazurki.

Mazurek - najlepsze przepisy
fot. Fotolia

Mazurek to słodki i kolorowy deser przygotowywany w czasie Wielkanocy. Najczęściej robimy mazurka na kruchym, biszkoptowym lub marcepanowym spodzie, dekorujemy ulubionymi bakaliami lub owocami.

Sposobów na przygotowanie mazurka jest tyle, co gospodyń, dlatego też w tej książce kucharskiej zbieramy najlepsze i najciekawsze przepisy na mazurka. Mamy nadzieję, że wybierzecie dla siebie mazurka doskonałego!
 

Delikatny mazurek na biszkopcie

Mazurek na delikatnym, puszystym biszkopcie wprost rozpływa się w ustach. Rozanka poleca swojego błyskawicznego mazurka biszkoptowego. Zainspiruj się także innymi pomysłami na mazurka na biszkopcie.

Słodki mazurek na kruchym cieście

Rewelacyjny mazurek na kruchym cieście na pewno zasmakuje gościom. To idealny deser na wielkanocny stół. Dzięki filmikowi takiego mazurka upieczesz bez problemu. Zobacz film, na którym robię mazurka na kruchym spodzie.

Nowoczesny mazurek

Oprócz mazurka tradycyjnego możesz także przygotować mazurka nowoczesnego, który zachwyci nie tylko smakiem, lecz także formą. JaNina upiekła ślicznego mazurka w kształcie jaja. Natomiast jaga85 proponuje mazurka w postaci zajączka lukrowanego.


mazurek kajmakowy mazurek kajmakowy

Jeśli wolisz babki to tutaj znajdziecie przepisy na najlepsze wielkanocne baby! >>>