Sposób przygotowania:
Mazurek z polewą
Z mąki cukru pudru masła i żółtka zagnieść kruche ciasto,rozwałkować na grubość 1 cm i ułożyc na małej blasze żeby zachodziło na brzegi.. Brzegi posmarować białkiem.
Upiec na złoty kolor i ostudzić
Cukier z wodą zagotować na gęsto.Po przestudzeniu mieszać chwilę ,po czym dodać roztopioną czekoladę i wymieszać na jednolitą masę.Rozgrzać polewę i jak jest za gęsta dodać troszkę wody a potem napełnić ją środek mazurka.Można go przyozdobić odsączoną wiśnią lub konfiturą.
Upiec na złoty kolor i ostudzić
Cukier z wodą zagotować na gęsto.Po przestudzeniu mieszać chwilę ,po czym dodać roztopioną czekoladę i wymieszać na jednolitą masę.Rozgrzać polewę i jak jest za gęsta dodać troszkę wody a potem napełnić ją środek mazurka.Można go przyozdobić odsączoną wiśnią lub konfiturą.