lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Medaliony drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Coś innego , fajne smaki .

Medaliony drobiowe

Składniki:

Medaliony drobiowe

 

  • Pierś z kurczaka 12 plastrów

 

  • brokuły ugotowane 100 gram i zmiksowane

 

  • ser gouda 200 gram starty
  • sól,pieprz

 

  • Panierka:

 

  • jaja 3 szt

 

 

  • papryka mielona czerwona słodka 1 łyżeczka

 

  • Dodatkowo:

 

  • Part Dip czosnkowy do mięs ( robimy go według tego co pisze na opakowaniu )
  • sól czosnkowa

Sposób przygotowania:

Medaliony drobiowe
Plastry piersi doprawiamy solą pieprzem i odrobiną mielonej czerwonej papryki . Gotujemy brokuły w lekko osolonej wodzie , następnie miksujemy. Ser gouda ścieramy na tarce na średnich oczkach . Ser i zmiksowane brokuły łączymy ze sobą. Kładziemy plaster piersi na to plaster sera . Teraz łyżką nakładamy brokuły ze serem i dociskamy drugim plastrem sera nakładamy dip czosnkowy. Na to kładziemy następny plaster piersi , lekko tłuczkiem na około piersi tłuczemy aby nam się piersi skleiły . Maczamy w jajku i bułce tartej wymieszana z papryką czerwoną , solą czosnkową. Smażymy na oleju rzepakowym z obu stron pod przykryciem. Wychodzą fajne medaliony .