Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Dzwonko z łososia z bazylią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Łosoś to bardzo smaczna ryba. Można ją przygotować z różnymi przyprawami, na grillu, w piekarniku lub z patelni.

Dzwonko z łososia z bazylią

Składniki:

Dzwonko z łososia z bazylią

 

 

Sposób przygotowania:

Dzwonko z łososia z bazylią
Dzwonko z łososia umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, odłożyć na kilkanaście minut do lodówki. Następnie oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem i drobno posiekaną bazylią. Folię aluminiową posmarować oliwą, ułożyć rybę, posypać wiórkami masła, zawinąć w folię, ułożyć na blaszce. Włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec około 30 minut.