Sposób przygotowania:
Łosoś po tajsku
Ja kupuję łososia ze skórą. Ściągnąć skórę i pokroić w paski, każdy ok 4-5 szerokości. Przełożyć do pojemnika. Przygotować marynatę: do miski wycisnąć sok z limonki, dodać drobno posiekaną kolendrę, pokrojone papryczki chilli (można wraz z pestkami, ale jeśli nie lubimy mocno ostrych potraw należy je usunąć) , sos sojowy, odrobinę pieprzu kolorowego oraz oliwę z oliwek. Marynatą nasmarować łososia i wstawić do lodówki na 2 godzinki. Ja swojego upiekłam, ale równie dobrze można grillować. Smacznego. Podałam z sałatką fasolową: przepis: https://gotujmy.pl/salatka-fasolowa,przepisy-salatki-przepis,238371.html
Marika-
zozolek
Holly
agabi22
Tak , podobno chilli dobrze wpływa na trawienie .