agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Łosoś po tajsku

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Delikatny łosoś w aromatycznej, lekko ostrej marynacie, idealny na grilla. U mnie w wydaniu z sałatką z fasoli. Polecam.

Łosoś po tajsku

Składniki:

Łosoś po tajsku

Marynata

Łosoś

Sposób przygotowania:

Łosoś po tajsku
Ja kupuję łososia ze skórą. Ściągnąć skórę i pokroić w paski, każdy ok 4-5 szerokości. Przełożyć do pojemnika. Przygotować marynatę: do miski wycisnąć sok z limonki, dodać drobno posiekaną kolendrę, pokrojone papryczki chilli (można wraz z pestkami, ale jeśli nie lubimy mocno ostrych potraw należy je usunąć) , sos sojowy, odrobinę pieprzu kolorowego oraz oliwę z oliwek. Marynatą nasmarować łososia i wstawić do lodówki na 2 godzinki. Ja swojego upiekłam, ale równie dobrze można grillować. Smacznego. Podałam z sałatką fasolową: przepis: https://gotujmy.pl/salatka-fasolowa,przepisy-salatki-przepis,238371.html

Tagi:

sosy