Sposób przygotowania:
Mega zapiekanki wiejskie
Z niewielkiej ilości mąki, wody, cukru i drożdży robimy zaczyn. Pozostała mąkę wsypujemy do miski, dodajemy wodę, sól, oliwę i zaczyn, zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto. Zostawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia.
Ciasto dzielimy na pół , formujemy dwie duże podłużne zapiekanki, smarujemy ketchupem i posypujemy ziołami do pizzy.
Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach i posypujemy na ketchup. Kiełbasę, paprykę i cebulę kroimy w paski i układamy na startym serze.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Podajemy z sosem czosnkowym.
Ciasto dzielimy na pół , formujemy dwie duże podłużne zapiekanki, smarujemy ketchupem i posypujemy ziołami do pizzy.
Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach i posypujemy na ketchup. Kiełbasę, paprykę i cebulę kroimy w paski i układamy na startym serze.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Podajemy z sosem czosnkowym.
niezły kąsek
Marika-
Magdalena88
iziona
bogusia82