Sposób przygotowania:
Domowe zapiekanki 2
1. Cebulę drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej i bezpośrednio na niego wyciskamy czosnek, chwilę przesmażamy i dorzucamy cebulę. Na małym ogniu złocimy. 2. Pieczarki oczyszczmy i ścieramy na największych oczkach tarki. Dusimy do momentu, aż odparują wodę. 3. Zeszkloną cebulę razem z podduszonymi pieczarkami umieszczamy w misce. 4. Bułki przekrawamy na pół i wydrążamy miąższ. Dorzucamy go do miski z cebulą i pieczarkami. 5. Ser kroimy w cienkie paseczki i dorzucamy do miski. 6. Wlewamy mleko, mieszamy, doprawiamy do smaku i ponownie, bardzo dokładnie mieszamy. 7. Przygotowanym farszem uzupełniamy połówki bułek, układamy je na blaszce i wkładamy do nagrzanego piekarnika - 180stopni- na 8-10 minut. 8. W tym czasie przygotowujemy warzywa - kroimy je w taki sposób, by uzyskać po 12 plasterków. 9. Po wyciągnięciu zapiekanek z piekarnika, układamy je na talerzach, dekorujemy keczupem i majonezem, a następnie układamy na każdej z nich po plasterku każdego z warzyw.