paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Tortilla po meksykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo syta tortilla wypełniona farszem z mięsa, cebuli czerwonej, pomidora i mieszanki meksykańskiej.

Tortilla po meksykańsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tortilla po meksykańsku

 

  • placki tortilla 2 sztuki
  • mięso mielone 30 dag
  • cebula czerwona 1 sztuka
  • ser żółty 5 dag
  • czosnek 1 sztuka
  • pomidor 1 sztuka
  • mieszanka meksykańska 1 puszka
  • sos sojowy do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Tortilla po meksykańsku
Na patelni podsmażyć mielone mięso, dodać posiekaną w kostkę czerwoną cebulę, wymieszać chwilę razem smażyć. Pomidora sparzyć obrać ze skórki i pokroić w kostkę dodać do mięsa wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Chwilę smażyć. Dodać odsączone warzywa mieszanki meksykańskiej, wymieszać.Całość doprawić do smaku sosem sojowym i przyprawami, dodać pokrojony w kostkę ser i wymieszać. Na tortillę wyłożyć farsz składać na pół, podawać na ciepło.
Tortilla po meksykańsku
Do podsmażonego mięsa mielonego z cebulką dodać pokrojonego pomidora
Tortilla po meksykańsku
Dodać odsączone warzywa mieszanki meksykańskiej, wymieszać.
Tortilla po meksykańsku
Całość doprawić do smaku sosem sojowym i przyprawami, dodać pokrojony w kostkę ser i wymieszać.
Tortilla po meksykańsku
Na tortillę wyłożyć farsz składać na pół, podawać na ciepło.