Sposób przygotowania:
Placki z cukinii, ziemniaka i koperku
Cukinię dokładnie obrać ze skóry, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć do miski, oprószyć solą, pieprzem, dodać obrany, opłukany starty ziemniak jak i startą na tarce marchewkę, odcisnąć nadmiar wody.
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, przeciśnięty czosnek, sól, pieprz, koperek, pietruszkę zieloną oraz jogurt naturalny i jajka.
Wszystko dokładnie wymieszać dodając mąkę w takiej ilości, aby ciasto nie było za rzadkie.
Na rozgrzaną patelnie dodać oliwę i smażyć placki na złoty kolor z obydwu stron. Położyć na papierowym ręczniku aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Podać z kleksem geste śmietany, czy jogurtu naturalnego.
Gotowe posypać posiekanym koperkiem.
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, przeciśnięty czosnek, sól, pieprz, koperek, pietruszkę zieloną oraz jogurt naturalny i jajka.
Wszystko dokładnie wymieszać dodając mąkę w takiej ilości, aby ciasto nie było za rzadkie.
Na rozgrzaną patelnie dodać oliwę i smażyć placki na złoty kolor z obydwu stron. Położyć na papierowym ręczniku aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Podać z kleksem geste śmietany, czy jogurtu naturalnego.
Gotowe posypać posiekanym koperkiem.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Miło mi dziekuje.;)