Sposób przygotowania:
Makaronowa zapiekanka z indykiem i podgrzybkamiETAP 1:
Cebulę obrać , pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.
Dodać pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Chwilę podusić.
Dodać pokrojone w kostkę mięso indycze. Przykryć, dodać zioła, pieprz, sól i podusić.
Dodać grzyby i dusić , aż mięso będzie miękkie. Jeśli będzie taka potrzeba podlać przegotowaną wodą.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Brokuły ugotować wg przepisu na torebce.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Do żaroodpornego naczynia albo brytfanny przełożyć makaron. Na makaron wyłożyć mięso z sosem z grzybami. Można lekko przemieszać, ale nie koniecznie.
Na wierzch wyłożyć ugotowane brokuły i wszystko zasypać żółtym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na ok 15 min.
Podawać ciepłe. Posypać posiekaną natką pietruszki , albo rzeżuchą.