Sposób przygotowania:
Pieczony schab w ziołach prowansalskich i papryce
Schab nacieramy olejem, solą, ziołami prowansalskimi i słodką papryką.
Odstawiamy na minimum 2 godziny.
Przekładamy do rękawa do pieczenia.
Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w piórka. Czosnek obieramy i kroimy w paski.
Do mięsa dodajemy cebulę, czosnek oraz liść laurowy i ziele angielskie.
Zamykamy rękaw.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy około 1 godziny 20 minut.
Przed końcem czasu rozcinamy rękaw i pieczemy aby skórka się zarumieniła.
Podajemy na ciepło lub zimno.
Smacznego ;)
Odstawiamy na minimum 2 godziny.
Przekładamy do rękawa do pieczenia.
Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w piórka. Czosnek obieramy i kroimy w paski.
Do mięsa dodajemy cebulę, czosnek oraz liść laurowy i ziele angielskie.
Zamykamy rękaw.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy około 1 godziny 20 minut.
Przed końcem czasu rozcinamy rękaw i pieczemy aby skórka się zarumieniła.
Podajemy na ciepło lub zimno.
Smacznego ;)