gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 686]

Pieczony schab w ziołach prowansalskich i papryce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Smaczny schab pieczony w rękawie do pieczenia, podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami lub na zimno do pieczywa.

Pieczony schab w ziołach prowansalskich i papryce

Składniki:

Pieczony schab w ziołach prowansalskich i papryce

 

Sposób przygotowania:

Pieczony schab w ziołach prowansalskich i papryce
Schab nacieramy olejem, solą, ziołami prowansalskimi i słodką papryką.

Odstawiamy na minimum 2 godziny.

Przekładamy do rękawa do pieczenia.

Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w piórka. Czosnek obieramy i kroimy w paski.

Do mięsa dodajemy cebulę, czosnek oraz liść laurowy i ziele angielskie.

Zamykamy rękaw.

Przekładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy około 1 godziny 20 minut.

Przed końcem czasu rozcinamy rękaw i pieczemy aby skórka się zarumieniła.

Podajemy na ciepło lub zimno.

Smacznego ;)

Tagi:

mięso schab