Sposób przygotowania:
Meksykańska tortilla
Naleśniki: Jajka ubić na pianę z solą połączyć z mlekiem,mąką ,dokładnie zmiksować do gęstego ciasta wlać wodę gazowaną ,dokładnie wymieszać i odstawić ciasto na 20 minut. Patelnię ceramiczną rozgrzać wlewać ciasto i smażyć naleśniki-ja smażyłam bez użycia tłuszczu-na patelni ceramicznej nie ma takiej potrzeby. Nadzienie: w rondelku rozpuścić masło dodać posiekaną cebulę oraz mrożoną mieszankę meksykańską Hortex dusić pod przykryciem 7 minut od czasu do czasu mieszając.Następnie dodać pokrojoną w cienkie paski cukinię doprawić do smaku solą pieprzem i ostrą papryką dusić jeszcze 3-4 minuty aż cukinia lekko zmięknie. Każdy naleśnik smarować ostrym ketchupem paprykowym,rozłożyć warzywne nadzienie złożyć lub zrolować,końce owinąć w folię aluminiową posypać po wierzchu startym serem żółtym i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180*c około 5 minut aż ser się lekko stopi. Podawać od razu po przyrządzeniu udekorować prze podaniem listkami natki pietruszki .