2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1460]

Książka Kucharska: Kuchnia Ameryki Łacińskiej z produktami Hortex

Meksykańska tortilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Delikatne w smaku ciasto naleśnikowe i ostre w smaku nadzienie bogate w warzywa i ostry sos paprykowy tworzą wspaniałą kompozycję smakową zarówno dla oczu jak i podniebienia.Pycha!

Meksykańska tortilla Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Meksykańska tortilla

 

  • sól morska do smaku papryka ostra do smaku pieprz kolorowy z młynka do smaku

Sposób przygotowania:

Meksykańska tortilla
Naleśniki: Jajka ubić na pianę z solą połączyć z mlekiem,mąką ,dokładnie zmiksować do gęstego ciasta wlać wodę gazowaną ,dokładnie wymieszać i odstawić ciasto na 20 minut. Patelnię ceramiczną rozgrzać wlewać ciasto i smażyć naleśniki-ja smażyłam bez użycia tłuszczu-na patelni ceramicznej nie ma takiej potrzeby. Nadzienie: w rondelku rozpuścić masło dodać posiekaną cebulę oraz mrożoną mieszankę meksykańską Hortex dusić pod przykryciem 7 minut od czasu do czasu mieszając.Następnie dodać pokrojoną w cienkie paski cukinię doprawić do smaku solą pieprzem i ostrą papryką dusić jeszcze 3-4 minuty aż cukinia lekko zmięknie. Każdy naleśnik smarować ostrym ketchupem paprykowym,rozłożyć warzywne nadzienie złożyć lub zrolować,końce owinąć w folię aluminiową posypać po wierzchu startym serem żółtym i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180*c około 5 minut aż ser się lekko stopi. Podawać od razu po przyrządzeniu udekorować prze podaniem listkami natki pietruszki .
Meksykańska tortilla
w trakcie przygotowania