Sposób przygotowania:
Meksykańska Tortilla de Zanahoria
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na złoty kolor, dodać drobno pokrojony czosnek i pokrojoną w kostkę paprykę, podsmażyć i dodać mieloną wołowinę, usmażyć. Doprawić do smaku solą, pieprzem, tymiankiem i octem winnym. Pomidorki z puszki wrzucić do rondelka, dodać pokrojoną ostrą papryczkę (jeśli nie lubimy bardzo ostrych potraw dodać jej bardzo mało) i dusić bez przykrycia, aby woda odparowała a sos zrobił się gęsty. Dodać odsączoną fasolę z puszki, doprawić solą i pieprzem i zblendować na gładką masę. Na patelnie wlać 3 łyżki oleju dodać marchewki firmy Hortex i dusić aż zmiękną a potem podsmażyć na większym ogniu, aby się ładnie zarumieniły. Tortille podsmażyć z dwóch stron na złoty kolor (na patelni z 2 łyżkami oleju). Na podpieczonego placka nałożyć sos pomidorowy, usmażoną wołowinę i marchewki. Można jeszcze polać sosem.