agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

mielone duszone sposobem włoskim

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

mielone duszone sposobem włoskim

mielone duszone sposobem włoskim

Składniki:

mielone duszone sposobem włoskim

 

  • Mięso 100 g
  • Olej 15 g
  • Cebula 20 g
  • Maka 2 g
  • Koncentrat pomidorowy 10 g
  • Natka pietruszki 2 g
  • Sól, pieprz
  • Liść laurowy
  • Czosnek 1 ząbek

 

Sposób przygotowania:

mielone duszone sposobem włoskim
Mięso oczyścić opłukać, podzielić na porcje i ugotować. Cebulę drobno pokroić i udusić na tłuszczu, dodać mąkę i smażyć na złoty kolor. Do cebuli dodać koncentrat pomidorowy, ząbek czosnku razem z łuską, liść laurowy, pieprz i sól, poddusić. Mięso wyjąć z wywaru, podsmażyć na tłuszczu. Włożyć z powrotem do wywaru, dodać cebulę z przyprawami i dusić do miękkości.

Tagi:

mięso mak