Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 137]

Mielone kotleciki Meksykano

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łatwy, szybki sposób na nietypowe kotlety mielone. Wart wypróbować są pyszne. Kotlety z dodatkiem czerwonej papryki, konserwowych ogórków, kukurydzy, i ryżu.

Mielone kotleciki Meksykano

Składniki:

Mielone kotleciki Meksykano

 

  • ½ kg mięsa mielonego wieprzowego z łopatki
  • 1 całe jajko
  • Sól
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
  • 1 papryka czerwona
  • 1 cebula
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 torebka ryżu ugotowanego
  • ½ puszki kukurydzy
  • Bułka tarta do panierki
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Mielone kotleciki Meksykano

ETAP 1:

Mielone kotleciki Meksykano

1. Do mięsa mielonego wbijamy jajko, doprawiamy solą i papryką ostrą. Następnie dodajemy drobno pokrojoną paprykę, cebulę, ogórki, kukurydzę oraz ugotowany wcześniej ryż. Dokładnie mieszamy.

ETAP 2:

Mielone kotleciki Meksykano

2. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.

ETAP 3:

3. Gotowe. Można podać z surówką i ziemniakami.

4. Smacznego.